انواع روش های کف سابی و ساب زنی
نوشته شده توسط : تیم محتوا

کفسابی، سنگ‌سابی، ساب سنگ و اسامی دیگری که به این کار اطلاق می‌شود شامل عملیات لایه‌برداری از سنگ‌های کف ساختمان است. این کار با کمک تجهیزات و دستگاه‌هایی انجام می‌شود که ویژه این کار ساخته شده‌اند. در کنار این لوازم، به وجود پرسنل کارآزموده و آشنا به فن نیاز است تا این کار به‌درستی و با کیفیت بالا انجام گیرد. کار کفساب، با حواشی و موارد دیگری نیز همراه است که برای تکمیل و انجام بهتر آن صورت می‌گیرند. مواردی مانند کفساب ایتالیایی و نانوساب که به تکمیل این پروژه کمک زیادی می‌کنند.

 

کفسابی چیست؟

کفسابی، به‌طور خلاصه به سایش و برداشتن لایه‌ای نازک به قطر ۱ تا ۵ میلی‌متر از روی سنگ کف ساختمان گفته می‌شود. این کار با هدف تازه‌سازی سنگ و رفع ترک، لکه، آلودگی‌های عمیق و نیز مواد میکروبی از روی سطح آن صورت می‌گیرد.

کار کف‌ساب با شستشوی نمای ساختمان متفات بوده و به‌مراتب عمیق‌تر انجام می‌شود. با این کار در واقع، ضمن حذف لایه رویی و پوسیده سنگ، به بخش زیرین و تازه آن دسترسی پیدا می‌کنیم. این کار را در یک مرحله نمی‌توان انجام داد و لازم است بارها تکرار شده و تا رفع کامل مشکل و آلودگی سنگ، ادامه یابد. به این ترتیب مدت انجام کار و تعداد مراحل، بستگی به شدت آلودگی یا مشکل سنگ خواهد داشت. به این منظور، کار ساب‌زدن تا پاکیزگی کامل سنگ ادامه می‌یابد.

 

چه زمانی برای انجام سنگ ‌ساب مناسب ‌تر است؟

درباره زمان مناسب برای انجام کار سنگ ساب، نظرات افراد با هم قدری متفاوت است. اما افراد اهل فن و کسانی که با ساختار سنگ‌های ساختمانی آشنایی دارند، توصیه می‌کنند که این کار زیاد به تعویق انداخته نشود. دلیل آن هم تاثیر نامطلوب مواد رسوبی بر روی سنگ است.

هر چه کار کفسابی زودتر انجام گیرد، کار برداشتن لایه آلودگی آسان‌تر انجام خواهد شد. به این ترتیب تعداد مراحل انجام کفساب نیز کمتر شده و از هزینه کار هم به‌طور چشمگیری کم می‌شود.

اما این روزها که آلودگی هوا، مواد اسیدی و ریزگردهای آلوده همه جا پراکنده‌اند، انجام به موقع کفساب، می‌تواند سنگ‌های ساختمان شما را از پوسیدگی پیش از موعد نجات دهد! تاثیر این مواد بر روی سنگ‌ها و به‌ویژه ترکیب آنها با آب باران، اثرات نامطلوبی روی سنگ‌ها داشته و باعث بدرنگ شدن، پوسیدگی و خوردگی آنها می‌شود.

به‌این منظور بهتر است در فواصل زمانی لازم، نسبت به پاکسازی این سطوح اقدام نموده تا از تثبیت و نفوذ مواد زائد به درون سنگ‌ها جلوگیری صورت گیرد.

با بالا رفتن نجومی قیمت سنگ‌های ساختمانی، این کار از نظر صرفه اقتصادی نیز کاملاً توجیه شده است.

 

برای سنگ ‌هایی که دچار پریدگی یا ترک هستند چه می ‌توان کرد؟

شاید شما هم تاکنون ساختمان‌هایی را دیده باشید که با گذشت مدتی از زمان ساخت آنها، در ناحیه سنگ‌های کف، دجار ترک، پوسیدگی رویه یا ناهمواری و سوراخ‌هایی شده‌اند که نمای آنها را کاملاً فرسوده و نازیبا کرده است.

 

تا چند سال پیش از این، چاره مناسبی برای این کار وجود نداشت. اما به مدد پیدایش فن‌آوری کفسابی و تجهیزات ویژه آن، امروزه چنین مشکلی به‌راحتی رفع می‌شود. با چند نوبت ساب‌زدن سنگ‌ها با لقمه الماسی، تمام حفره‌ها و ترک‌ها از سطح سنگ حذف شده و نمای آن مانند روز اول نونوار وتازه می‌شود.

 

ضمن اینکه اگر مایل به برق انداختن و آینه‌ای کردن سنگ‌های ساختمان خود باشید نیز، راه حل آن ادامه کار در مراحل بعدی تا سایش کامل و برق افتادن سنگ‌هاست. به این مراحل اضافه، کفساب ایتالیایی می‌گویند.

 

نانو ساب چیست و چرا انجام می ‌شود؟

این روزها که عموم مردم در همه جای دنیا با مشکلات فراوان ویروسی دست به‌گریبان هستند، شرایطی که بتوان نسبت به رفع آلودگی و پیشگیری از انتشار آن اقدام نمود، بسیار ارزشمند است. کاربرد شوینده‌های معمولی، با وجود فواید زیادی که دارند، اما نمی‌تواند تا حد لازم این مشکلات را برطرف نماید. ضمن اینکه بقایای این مواد شوینده وارد چرخه محیط زیست شده و به آن آسیب می‌زند.

برای یک پاکسازی همه جانبه و کلی، به کاربرد یک تکنولوژی امروزی و سازگار با محیط زیست نیاز است.

نانوساب سنگ‌، یکی دیگر از موارد جدید و بسیار پرطرفدار در عملیات کفساب است. در این روش با ماده فوق اشباع و پاک کننده قوی، نسبت به رفع مواد آلوده، انواع باکتری و میکروب و ذرات غبار از روی دیوارها و کف ساختمان اقدام می‌شود. ضمن اینکه فرمول تهیه این ماده کاملاً سازگار با محیط زیست بوده و آن را درگیر و آلوده نمی‌کند.

این کار حین عملیات کفسابی انجام شده و به پاک کردن کلی ساختمان از آلودگی‌های محیطی و عوامل بیماری‌زا می‌انجامد. علاوه بر زیبایی ظاهری و نقش مفیدی که عمل نانوساب در رفع میکروب‌ها و باکتری‌های محیطی دارد، با این کار سنگ‌های ساختمانی را نیز در برابر پوسیدگی و سایش مصون می‌کنید.

 

هزینه کفسابی

برآورد هزینه و قیمت کفسابی ساختمان به صورت متری تعیین می شود. هر ساختمانی به خدمات کفسابی ، سنگ سابی و ساب زنی سنگ در طول عمر خود احتیاج دارد. به مروز زمان هر ساختمانی به دلایل مختلف از جمله پوسیدگی ، قدیمی بودن ، از دست دادن جلوه و زیبایی ظاهری به بازسازی نیاز دارد. ایلیا کفسابی مفتخر است خدمات کفسابی و ساب زنی سنگ و... را با استفاده از تیم حرفه ای و با تجربه به مشتریان ارائه دهد.

 هزینه و قیمت کفسابی سنگ علاوه بر مساحت و متر مربع به عوامل متعددی از جمله نوع سنگ و محل انجام کف سابی بستگی دارد. یکی از موارد مهم دیگری که ممکن است در هزینه کفسابی تاثیر گذار باشد این است که آیا کف سابی قبلا انجام شده است یا خیر ، اگر کف سابی قبلا انجام شده باشد هزینه کفسابی پایین تر است زیرا بیشتر عیب ها رفع شده است. توجه داشته باشید که بزرگترین اشتباه یک کارفرما سپردن پروژه به نیروی بی تجربه و غیر حرفه ای می باشد.

 

بررسی عوامل تاثیرگذار در هزینه کفسابی

 نوع سنگ : دو نوع سنگ وجود دارد : 1. سنگ نرم 2. سنگ سخت

سنگ از جمله مصالح قدیمی است که در خانه سازی مورد استفادهقرار می گرفت.

سنگ نرم دارای استحکام طبیعی ، زیبایی و جذابیت منحصر به فردی می باشد و به محیط زیست آسیب نمی رساند. ترمیم و بازسازی سنگ نرم راحت تر است ، بنابراین هزینه کفسابی پایین تری دارند. سرامیک ، تراورتن و موزاییک از جمله نمونه های این سنگ می باشند.

سنگ گرانیت از نمونه های سنگ سخت می باشد و بر طولانی مدت اثر منفی بر سلامتی انسان میگذارد بنابراین برای نمای ساختمان ، کف و پله مناسب است. ترمیم و بازسازی سنگ سخت براحتی انجام نمی شود. بنابراین هزینه کف سابی این نوع سنگ ها بالاتر می باشد.

 

متراژ محیط : برای انجام کفسابی هزینه بر اساس متر بالاتر می باشد.

تعداد زاویه ها و گوشه های سطح : تعداد گوشه های محیط در برآورد هزینه کف سابی تاثیر دارد. به عنوان مثال هزینه کفسابی یک سالن 30 متری مستطیلی شکل با هزینه کف سابی همان اتاق با تعداد گوشه های مختلف متفاوت می باشد.

 

محل کفسابی : اگر کف سابی و ساب زنی بیرون شهر انجام شود به دلیل هزینه رفت و برگشت قیمت آن بالاتر خواهد بود.

میزان پستی و بلندی سطح

کیفیت سنگ

نوع سطح

روش ساب زنی و کفسابی

روش های انجام کفسابی و ساب زنی

 

روش های کف سابی

کف سابی با فرچه سیمی : در این روش با استفاده از فرچه ، کف ساییده می شود.

کفسابی کامل : کف سابی کامل چند مرحله دارد. در ابتدا لایه برداری و یکپارچه کردن کف انجام می شود و در نهایت ساب براق کننده توسط کف ساب انجام می شود.

کفسابی با رزین : در این مرحله سوراخ هایی که در برخی سنگ ها وجود دارد توسط ماده رزین پر می شود و پس از خشک شدن ساب زنی را انجام می دهند. هزینه استفاده از این روش در انجام کف سابی بالا نمی باشد. البته توجه داشته باشید که قسمت های ترمیم شده شنگ مانند روز اول درخشان و براق نمی شوند. استفاده از این روش به صرفه تر از تعویض سنگ می باشد.

کفسابی با پولیش : پولیش یک نوع ماده جامد یا مایع می باشد که پس از انجام کفسابی اجرا می شود.

کفسابی با نانو : یکی از پر هزینه ترین روش های انجام کف سابی ، کفسابی با نانو می باشد. استفاده از نانو باعث جلوگیری از جذب آب ، روغن ، گریس ، اسید و.. می شود.

کفسابی ایتالیایی : این روش باید با مهارت بالا و توسط نیروهای ماهر انجام شود. نتیجه انجام کفسابی به روش ایتالیایی فوق العاده خواهد بود.

بهترین روش انجام کف سابی ، کفسابی ایتالیایی می باشد. در این روش سطحی براق و درخشنده خواهید داشت.

 

معایب کفسابی

باعث رفع هرگونه ماده اسیدی ، سرکه ، رنگ ، پستی و بلندی یا مصالح ساختمانی مانند چسب و...از روی سطح می شود.

سوراخ و یا درز ایجاد شده در سطح با استفاده از ماده رزین از بین می رود.

اگر سنگ سطح دارای خط و خش و... باشد با انجام کفسابی مانند روز اول درخشنده و براق می شود.





:: بازدید از این مطلب : 64
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 تير 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: